Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/b/4/esterdahl.net/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/b/4/esterdahl.net/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/b/4/esterdahl.net/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/b/4/esterdahl.net/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 265

Har alle rett til å leve?

Det er ikke ofte og heller skjelden jeg deler ting som dette, men dette ligger så nært mitt hjerte. Alle har vært ett spedbarn en gang. Alle har opprinnelig en mor og en far. Alle har vært uten muligheten til å utrykke seg, og si hva en mener. Alle har vært i mors mage, og alle ble beholdt. Men hva om dine foreldre ikke valgte det? Hva hadde skjedd da? Du hadde ikke vært her!

Mange mener at ett lite foster ikke er ett liv, “det er fortsatt bare en liten klump inni mammas mage, og det gjør ingenting å drepe det!” Men hva om det faktisk var deg? Du er jo ett liv? Hvordan kan du ikke ha vært det tidligere? Når ble du ett liv? Hvor gammel var du da? Hva hadde du utviklet når du faktisk ble kategorisert som ett liten baby? I dag er abortloven satt til senest 12 svangerskapsuke ved selvbestemt abort. Var det da du ble ett menneske? Ett liv?nyfødt

Foto: Privat

Vi har rett på mye her i livet! Mange mener at abort ikke gjør noe, DET er jo ingenting enda, det er ikke ett liv. Men når blir det ett liv? Når blir det ett menneske? Når det er så stort at det faktisk kan snakke? Da vil det plutselig si at alle foster ikke er mennesker? Er det ett plutselig stadie i ett svangerskap hvor det plutselig ble en beibi/ett menneske?? Nå tenkter du kanskje at det var da veldig, det er da forskjell på ett foster som snart blir født og en liten celle som ligger i mors mage… Og ja, det skal jeg være enig i! MEN hvor går grensa?

Ved den norske abortloven i dag er det lov å ta abort frem til 12 svangerskapsuke. Men er ikke fosteret før det ett barn? Det ser ut som ett? Det har føtter, armer, hode, fingrer, negler, hår, øyelokk… You name it… Men når blir det stort nok til at det er ulovlig og straffbart å drepe ett barn? Er det en magisk kode med en gang etter en fødsel? Slik at hvis du er kjapp nok så kan du klare å drepe barnet før det er blitt ett barn med rett til liv… I mitt hodet er det ingen klare grenser.. Det er jo tross alt ett barn som ligger i mors mage, som snart kommer ut i dagslys… I likhet med at en 11 åring er snart ungdom, og en ungdom er snart voksen… Det er stadier i livet, men vil det si at det første stadiet i livet ikke er vert noen ting? Hvorfor? Hvorfor er det lov å drepe i den første delen av livet? Skulle det vært lov å drepe barn som er født også, viss en ikke ville bevart dem?

Kom gjerne med innspill og meninger rundt saken i kommentarfeltet!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/b/4/esterdahl.net/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: