Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/b/4/esterdahl.net/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/b/4/esterdahl.net/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/b/4/esterdahl.net/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/b/4/esterdahl.net/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 265

Uke 20

uke20

Ettersom det er flere som har etterspurt oppdateringer om magen, og svangerskapet generellt tenkte jeg at denne uken var en fin uke å oppdatere på. Vi er jo allerede kommet halvveis i svangereskapet, og halvveis til prinsessa vår kommer (hvis vi slipper å gå over tiden da selvfølgelig). Jeg fant en liste over forskjellige punkter på bloggen til Gudrun, så jeg låner den slik at dere spesielt interesserte kan få en oppdatering. Hvis det er noe dere lurer på som ikke står her, skrik ut!

Termin: På ultralyd fikk vi ny termin: 11.september. Den er lett å huske ettersom det faktisk er 0911.

På vei: 20 uker og 0 dager. Allerede halvveis, og det føles så merkelig. Men rekner med at de neste månedene går noe saktere enn de som er tilbakelagt. Men er veldig fint å telle uker istedenfor måneder, ettersom det føles som det går myye raskere da.

Kjønn: Lille prinsessa vår <3

Bestemt navn?: Vi er ganske sikre, men man vet aldri. Navnet kommer vi nok til å holde for oss selv, hvertfall til slutten av svangerskapet. Spørs jo om vi klarer   å holde tett da, eller om det glipper.

Aktivitet innenfra: Jeg har begynt å kjenne litt rumlinger i magen, og blir helt i ekstase hver gang jeg kjenner noe. Det er så merkelig. Bevegelsene har jeg kjent i ei uke nå, men var veldig usikker i begynnelsen, om det bare var meg selv.

Vektøkning: Ettersom jeg ikke har baderomsvekt har jeg egentlig ingen anelse hvordan jeg ligger an. Har heldigvis ikke fått mye vann i kroppen, men ettersom brystene har blitt mye større, og magen har vokst en del rekner jeg nesten med det begynner å bli noen kilo.

Barnerom: Det lille rommet er i tankene, og begynner å ta form i hodet, men det er mye som skal tenkes igjennom. Hvordan få det billig og praktisk, på de gitte kvadratmeterene. Og rommet er ikke stort, for å si det slik!

Innkjøp til babyen:  Jeg har ikke akkurat klart å holde meg fra å handle inn ulike skjønne babyklær. Tidligere viste jeg her noen hvite sett som jeg kjøpte, i tillegg fikk vi en herlig gave fra Kristin og Simon når vi var på Hovden, og forrige uke ble en rosa buksedress med hjem fra Cubus. Ellers har vi kjøpt inn 2 barnevogner (les her), og bilstolsete med base til isofix.

Strekkmerker: Har ikke lagt merke til noen utenom de gamle.

Plager: Jeg er i fin form, og har det egentlig veldig fint. Merker at bekkenet streiker hvis jeg bærer for tungt, eller belaster for mye med dårlige sko/asfalt/hard stol o.l. Men når jeg tar forhåndsreglene går det som oftest fint.

Noen matkikk: Har faktisk ikke hatt noen spesielle cravings, men er veldig glad i fisk, grønnsaker og frukt, og det kan jeg ikke akkurat klage på.

Om fødselen: Fødselen har jeg egentlig ikke begynt å tenke så mye på. Siden jeg var i praksis på føden i fjor på denne tiden, tror jeg faktisk at jeg klarer å slappe bedre av. Jeg vet tross alt hva jeg går mer til, der fikk jeg være med å se 4 veldig forskjellige fødsler.

Tungt?: Merker pulsen stiger raskere, men om det er pga lite trening og mye sløving, eller av selve magen er ikke godt å si. Energien tappes hvertfall raskere.

Humør: Humøret skal jeg ikke klage på. Jeg har ikke vært noe veldig emosjonell når jeg har tatt hensyn til større søvnbehov, og tatt hensyn til kroppen. Men har hatt noen utbrudd når jeg ikke tok hensyn. Lesson learned!

Neste kontroll: Skal til kontroll hos jordmor for 24 ukerskontroll 18.mai.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/b/4/esterdahl.net/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

7 Comments on “Uke 20

 1. ooh, gøy :D Selv om eg visste mange av disse tingene fra før da, hihi <3 Fine søss !

  • Så bra du likte innlegget :) Selvom du nok har hørt det meste fra før av ;)

 2. Sååå utrolig gøy og spennende :D Vet ikke om jeg har sagt det flere ganger før: men GRATULERER så mye med baby på vei!!!
  Gleder meg til å lese masse babyinnlegg framover! Kan du ikke lage et innlegg om når du fant ut at du var gravid? :D
  Du ser smashing ut med gravidemage forresten :)

  • Tusen takk for det :) Kan ikke akkurat si jeg har kontroll over hvem som har gratulert jeg heller :P

   Kanskje det hadde vært interessant ja. Jeg får se hva jeg gjør! Plutselig ;)

  • Snilt sagt :) Flaks for deg at du har ei lita da ;)

 3. Pingback: 4 måneder igjen | ESTER DAHL KRO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: