Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/b/4/esterdahl.net/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/b/4/esterdahl.net/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/b/4/esterdahl.net/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/b/4/esterdahl.net/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 265

17.mai

Gratulerer med dagen! I dag er det igjen tid for å feire vårt flotte land, med flagg, feststas og god mat, for ikke å snakke om lange tog med gode venner. For meg blir det nok verken bunad eller tog i år, men jeg kommer sterkt tilbake neste år. Da skal jeg trille rundt stolt som en hane med lille prinsessa i den fine Emmaljungavogna mi, ikledd den fine karmøybunaden.Forrige gang jeg brukte bunaden var 17.mai for to år siden, siden vi var i Italia i fjor. Det skal bli fint å ta den på igjen neste år. Hva er deres planer for dagen? Hva gjør dere på 17.mai? 17mai2013En sang jeg synes passer perfekt inn på en dag som denne er Solveig Leithaug sin “Eg ber for Norge“. En nydelig sang om det fine landet vårt, og om hvem som har velsignet det.

Eg ber for Norge

av: Solveig Leithaug

Trange fjordar, trauste fjell
Fiska torsk ein sommarkveld
Flagget vaiar vakkert akter
I raudt og kvitt og blått
Når eg midt i det ser korset
Må eg tenka; ”Å, eg har det godt
Som kjenner Deg det minnar om.
Må Du velsigna landet vårt.”

Ref.:

Eg ber for Norge
Kjære Jesus, la det skina over Norge
La lys frå himmelen koma ned
Eg ber for Norge
Kjære Jesus, la det skina over Norge
La lys frå himmelen koma ned over oss

Kvite hus i trange smau
Nokre ungar hoppar tau
Byens hornmusikk har øving
Snart er det 17.mai
Når eg høyrer at dei spelar
”Gud signe vårt dyre fedreland”
minnar det meg om å be Deg
Gud, hald oss i Di store hand

Ref.

Nådesol som smeltar hjerter
Så me kjenner kven Du er
Som tiner hender som vil bryta grenser ned
Så Dine barn kan saman prisa Deg
Som enno elskar Norge

Ref.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/b/4/esterdahl.net/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: