Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/b/4/esterdahl.net/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/b/4/esterdahl.net/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/b/4/esterdahl.net/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/b/4/esterdahl.net/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 265

Det å gifte seg ung

KissD&Ecowboy-julebord I det siste har det vært en del snakk om folk som forlover og gifter seg når de er unge, noe det er utrolig mange forskjellige meninger om. Selv var jeg bare 18 år da jeg ble forlovet, og vi giftet oss allerede halvannet år etter,  vi hadde da vært sammen i 3,5 år og syntes det var det rette for oss. Jeg kan ikke si vi ikke fikk kommentarer på at vi var for unge, men i etterkant har jeg ikke angret en eneste gang på at vi tok det valget, jeg har tross alt giftet meg med min beste venn. IMG_1762 BikubeMye av det å gifte seg er ett valg, ikke bare følelsesbasert, men vi lover hverandre at vi skal jobbe for å holde sammen. Vi lover å jobbe for å elske hverandre i gode og onde dager! Det er nok ingen som går gjennom livet uten prøvelser og vanskelige tider, men det er heller ingen jeg ser mer opp til enn de som er lykkelig gift etter mange tiår. Det er ingen selvfølge i dag hvor det er så stor prosent som velger å gå fra hverandre.bryllup - Ester & David

Jeg har aldri vært mer glad i David enn hva jeg er nå, han er bare helt fantastisk, jeg elsker han av hele mitt hjerte. Jeg kan ikke forestille meg ett liv uten han, og det at han skal bli pappa til vår lille prinsesse er bare helt uforståelig. Hva har jeg gjort for å fortjene en så bra mann? I sommer har vi allerede vært gift i 3 (!!) år, hvor blir tiden av? Jeg føler vi  nettopp stod ved alteret, og gav hverandre våre ja. Og om bare noen måneder er vi så heldige å få møte vår datter ♥

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/b/4/esterdahl.net/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

6 Comments on “Det å gifte seg ung

 1. Kunne ikke vært mer enig! Aldri ALDRI angret på valget vi tok, og det blir jo bare bedre og bedre, noe jeg ALDRI trodde ville skje, i og med at det allerede var så bra. Føler meg privilegert som får oppleve den store kjærligheten på denne måten.

  • Jeg trodde heller aldri at jeg kom til å bli mer glad i han, jeg var jo allerede så utrolig forelsket. Men kjærligheten vokser <3

 2. Dokke e de finaste paret som fiinns <3 såå gla i dokke!

 3. Det som gjør meg skeptisk er folk som gifter seg uten å ha bodd sammen først. Samt at det gjerne er svært religiøse personer, og terskelen for å gå fra hverandre om forholdet ikke skulle fungere er høy fordi det ikke er sosialt akseptert i menigheten. Jeg ser jeg har noen bekjente/venninner i ekteskap jeg faktisk er usikker på om er bra for dem, men som ikke kan gå fra hverandre. Det er jo ikke noe de sier, men man forstår jo at det er et ekstremt skritt å ta hvis det betyr at du risikerer å miste mye av nettverket. Selvsagt skal man ikke skilles om man har litt trøbbel og motstand, terskelen skal være høy, men det skal være “livet i ekteskapet” som skal være avgjørende for skilsmisse, ikke “livet etterpå”.

  Grunnen til at jeg skriver dette på dette innlegget er bare fordi de jeg kjenner som har giftet seg i starten av 20-årene (eller enda tidligere), har vært fra ganske kristne miljø, og hvor samboerskap ikke har vært så akseptert samlivsform.

  • Jeg forstår det er mange som blir skeptiske når ting blir gjort på andre måter en hva en ville gjort selv. Nå vet du nok ikke hva vi gjorde, ut fra hva du skriver. Vi hadde nemlig aldri bodd sammen før vi giftet oss, jeg flyttet hjemmefra, og David hadde bodd sammen med broren sin. For oss var det aldri snakk om å bo sammen før vi giftet oss, på grunn av hva vi selv står for. Nå er vi begge personlig kristne noe som nok har preget en del av våre verdier, men vi tok aldri disse valgene på grunn av hva folk i menigheten skulle mene om oss, men for vår egen del.
   Men som du sier er det meget mulig folk tenker for mye på hva andre mener og synes, og ikke hva de selv står for, det kan jeg ikke uttale meg om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: