Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/b/4/esterdahl.net/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/b/4/esterdahl.net/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/b/4/esterdahl.net/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/b/4/esterdahl.net/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 265

Svar om svangerskapet

Utrolig gøy å lese spørsmålene deres, og gøy å bli utfordret til å svare. Jeg håper dere får svar på det dere lurte på, hvis ikke er det bare til å spørre hvis det er noe som er uklart. Jeg tenkte en stund frem og tilbake om jeg skulle ha en spørsmålsrunde, om det var noe som kunne falle i smak hos dere, så gi gjerne en tilbakemelding hvis dette er noe dere liker. Når det er sagt så er det alltid lov å stille spørsmål i kommentarfeltet, så tar jeg gjerne å svarer i selve kommentaren eller i ett eget innlegg.

IMG_3126

Hvor langt på vei var du når du fant ut at du var gravid?

Jeg var allerede rundt 5-6 uker  i svangerskapet da jeg tok graviditetstesten, og fikk bekreftet at jeg var gravid.

Var svangerskapet planlagt? Har dere alltid visst at dere ville ha barn?

Vi har begge alltid visst at vi ville ha barn en gang. Den siste tiden har vi vært klar og har gledet oss veldig til det en gang skulle bli vår tur.

Hva er planene dine for det neste skoleåret?

Det neste skoleåret skulle jeg egentlig tatt siste året av bacheloren innen sykepleie. Siden jeg nå er gravid velger jeg istedenfor å ta ett års permisjon, for å knytte bånd med lille og prioritere henne, før jeg tar siste året ett år senere.

Hadde du noen følelse på kjønn før dere fikk vite?

Jeg hadde på følelsen at jeg skulle få ei jente, og var egentlig litt irriterende sikker. Helt fra jeg var liten har jeg sagt at jeg ønsket meg ei jente så jeg tenkte at det kanskje var det som spilte inn på følelsene. Men det viste seg faktisk å være rett.

Ble du ekstra glad da dere fikk vite at det var jente dere venter?

Ettersom jeg var ganske sikker på at det var ei jente ble jeg egentlig veldig glad for at det jeg trodde var sant. Men jeg hadde selvsagt blitt like glad hadde det blitt en gutt, da måtte jeg bare ha innstilt meg på nytt.

Navnesmokken

Har dere bestemt navn?

Navn bestemte vi egentlig ganske tidlig, men vi har valgt å holde det for oss selv. De eneste som vet navnet er de kommende besteforeldrene.

Er du ferdig med innkjøp til lille?

Er det noe jeg elsker å kjøpe så er det babyklær og babyutstyr. Så jeg blir nok aldri helt ferdig, finner nok alltid noe jeg synes hun trenger. Men det meste av praktiske ting som hun MÅ ha begynner å bli klart nå. Noe av det jeg kommer til skaffe meg før hun blir født er noen bodyer i ull, i tilfelle det blir en kald september. I tillegg tenker jeg å hamstre bleier og andre ting til hverdagsstellet, som blant annet bleiebøtte, slik at butikken slipper å være første stoppested hjem fra sykehuset.

Noe du savner? Noen typer mat f.eks.

Til vanlig er det egentlig ikke noe jeg savner å spise eller drikke. Jeg prøver å være flink til å spise etter retningslinjene, og holder meg til “ja-maten”, men siden jeg ikke er så glad i bløte oster, og sjelden spiser spekemat, og aldri drikker alkohol har jeg ikke store problemer. Det eneste jeg vet jeg kommer til å savne i sommer er ett skikkelige krabbemåltid, hvor jeg kan spise hele krabben. Heldigvis er det hvite krabbekjøttet godkjent, så jeg får nyte det!

IMG_2207
Har du fått skikkelig dilla på noe spesiell mat/drikke hittil i svangerskapet?

Kjedelig nok har jeg ikke noen spesielle cravings, selv om det er typer mat som frister mer enn andre. Blant annet fristet skikkelig norsk middag med kjøtt og grønnsaker veldig mye i begynnelsen, for ikke å snakke om fisk, men det har gått tilbake til normalen igjen.

Er det noe du plutselig ikke liker lengre, etter at du ble gravid?

Jeg merker at blant annet spagetti, kjøttdeig og kyllingkjøttdeig er noe jeg ikke klarer så godt nå. Men det henger mest sammen med at jeg spiste det en del i begynnelsen av svangerskapet, da jeg var mye kvalm, og forbinder nå lukta med det.

Hadde du noen symptomer før positiv test?

Jeg merket ingen spesielle ting utenom uteblitt menstruasjon.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/b/4/esterdahl.net/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: