Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/b/4/esterdahl.net/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/b/4/esterdahl.net/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/b/4/esterdahl.net/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/b/4/esterdahl.net/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 265

Den berømte fødebaggen

Det begynner å bli på tide å få ting klart til lille prinsessa vår kommer, og så dårlig jeg er til å pakke i hu og hast er det kanskje like greit få den helt klar. De som har vært med meg på tur vet at jeg har en tendens til å pakke litt vel mye samme hvor jeg skal, så det blir nok ingen unntak denne gangen heller. Mitt livsmotto er at det er bedre med for mye enn for lite.

I baggen til meg selv har jeg nok pakket for mye klær, men det er ikke godt å vite hva jeg føler meg mest komfortabel med, eller hvilke klær som egner seg best til amming.  Så da er det bedre å ta med for mye. Utenom klær skal selvsagt kamera, svangerskapspapirer og toalettsaker være med, og jeg tenker å ta med noe snack og eventuelt noe underholdning, som iPad eller ett blad og to, greit å ha hvis fødselen skulle drøye ut.

IMG_3567

I babybaggen har jeg pakket med ett par sett med klær, ett med en fin kjole som hun fikk av Kristin og Simon, og ett mer behagelig. I tillegg har jeg også pakket med en pysjamas og bodyskift, tilfelle hun skulle gulpe seg ut med en gang. Strømpebuksene har jeg pakket både i ull og vanlig, så får jeg se hva jeg foretrekker der og da med tanke på været.  I tillegg til klær har jeg pakket med noen gode bleier, ullpledd til bilturen, bilstol og koseklut/gulpeklut.

IMG_3913IMG_3910

Er det noe du tenker jeg sikkert har glemt ut, eller jeg i alle fall må huske på, gi meg ett pip i kommentarfeltet!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/b/4/esterdahl.net/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

8 Comments on “Den berømte fødebaggen

 1. Hei, så fin blogg du har! :)
  Her er de tingene jeg ikke hadde med i min fødebag, og som jeg skulle ønske jeg hadde:
  – Gode tøfler/sko (skjønner ikke hvordan jeg klarte å glemme dette, det finnes jo ikke noe eklere enn sykehusgulv…! Heldigvis hadde vi god tid før baby ble født, og mannen kunne kjøre hjem og hete noen plastikksandaler som jeg kastet på vei hjem igjen.)
  – En liste over alt jeg hadde i fødebagen (jeg glemte både det ene og det andre da jeg skulle hjem fra sykehuset. Hodet var et helt annet sted og fokuserte kun på baby og amming, så det hadde nok vært greit med en liste over hva jeg hadde tatt med meg dit, sånn at jeg visste hva jeg skulle ha med hjem igjen..)
  – Morgenkåpe (de hadde ikke morgenkåper der jeg var, noe jeg trodde på forhånd. Det hadde vært utrolig deilig å bare slenge morgenkåpen rundt seg når en skulle på f.eks. toalettet, og ikke være avhengig av å ha masse klær på hele tiden.)
  – Babyvotter, evt. babysokker (vår baby hadde ganske lange negler da hun ble født, og klorte seg en del i ansiktet. Det hadde vi unngått hvis vi hadde hatt noe til å dekke hendene til med. Man skal visst helst ikke klippe neglene de første dagene.)

  Ting jeg er veldig glad for at jeg hadde med:
  – Leppepomade og fuktighetskrem (sykehusluft er den tørreste luften i verden)
  – Mascara (jeg er ikke en person som må ha sminke på i hverdagen, og jeg hadde heller ikke veldig mye på da jeg var på sykehuset, men det tas fort veldig mange bilder som en vil se på igjen og igjen, og da ser jeg bare litt mer våken ut med mascara på)
  – Mørk joggebukse (da ser man det ikke så godt når man blør igjennom…. Snakker av erfaring!)

  Ellers tror jeg du er heeeelt klar til å føde. Lykke til!

  • Tusen takk for tips :) en liste og mørk joggebukse var absolutt ikke dumt, det andre har jeg faktisk tenkt på, må bare huske å få det med meg ettersom ikke alt er i baggen enda.

 2. Husk klesskift, snacks, drikke og underholdning til pappaen også ;) Eneste de får servert er kaffe eller saft/vann. Ikke så sprekt med andre ord. Ammevennlige klær i mine øyne er sånne somkan åpnes opp eller dras ned ved armen.. men den sykehusskjorta er blitt brukt fra start til slutt uansett. Du får ny etter fødselen hvis du har behov for det :)

 3. Nattbind er ihvertfall supert og ha med :) Jeg brukte den berømte sykehusbleia den første dagen, men skifta fort over til bind. MYE mer behagelig å gå i :) Ellers gikk jeg mye i sykehusshorta, ikke så fin å se på, men deilig å ha på og praktisk til amming :)

  -Ammesalve
  -Ammeinnlegg + bh uten spiler (skal ikke bruke bh med spiler den første tiden, pga økt risiko for brystbetennelse. Fikk smertelig erfare det her i huset)
  -Behagelige truser
  – Gulpekluter
  – Innesko
  – Kamera + lader
  – lypsyl + parfymefri fuktighetskrem (babyen burde lukte masse “mammalukt” i begynnelsen)
  – Snacks
  – Vannflaske
  – Denne var god å ha: http://www.skinlove.no/new-mama-bottom-spray-underlivsspray.html
  – Shampoo/balsam
  – Behagelige klær til deg selv.
  – Klær til babyen.
  – Dopapir, om du vil ha noe mykt.
  Det er det jeg kommer på ihvertfall :)

  Ikke lenge igjen nå! Masse lykke til :D Husk og puste kontrollert, det er gull verdt ;)

 4. Vil og anbefale eget dopapir! Og noen slipperser til å dusje i. Du dusjer gjerne i samme dusj som 4-5 andre, og den blir bare vasket 1 gang til dagen, så om du ikke er først, så har nok de andre også blødd litt i dusjen. Så da kan det være greit med noen som tåler vann og ikke bare birken :)

  • Slipperser må jeg nok pakke med meg ja. Ikke så veldig delikat :S

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: